Noutati
Miercuri, 28 Mai 2014 12:17

good.bee Credit IFN (GBC) a deschis trei noi sucursale: Brasov, Botosani si Focsani

ERSTE Group a preluat good.bee Credit IFN S.A. (o institutie financiara non-bancara – IFN – supusa legislatiei specifice, regulamentelor Bancii Nationale a Romaniei si aflata sub directa ei supraveghere), prin achizitia de catre good.bee Holding GmbH a restului de 51% actiuni non-Erste, astfel IFN-ul romanesc devenind 100% membru al Erste Group.

Dupa preluare, gbC a trecut printr-o perioada de tranzitie, pentru a-si Imbunatati structura, procesele operationale, prezenta de marketing si oferta de produse. Totodata gbC a initiat o serie de negocieri cu organizatii potential partenere, in timp ce isi pregatea cresterea prezentei la nivel national.

gbC a deschis trei noi sucursale: Brasov, Botosani si Focsani, iar sucursala Bucuresti a fost relocata intr-un nou spatiu de birouri. Noile sucursale s-au alaturat celor 11 existente deja, iar intreaga retea va acoperi 40 de judete, avand In faza de pregatire alte noi sucursale. Pana in prezent, volumul total de imprumuturi acordat de gbC a depasit 140 milioane lei si a finantat mai mult de 4.300 clienti. Planurile de viitor ale gbC includ mentinerea si cresterea operatiunilor curente de microfinantare alaturi de concentrarea pe crestere si dezvoltarea institutiei intr-o asemenea maniera incat gbC sa devina un leader de piata si un trend setter.

„gbC sprijina dezvoltarea economica locala de succes prin asigurarea accesului la resurse financiare (micro-credite) pentru antreprenorii cu sanse de reusita din mediul rural si sub-urban. gbC incearca in mod constant sa ofere prompt produse simple, flexibile si accesibile, in timp ce consultantii nostri de creditare sunt selectati pe baza caracterului, a experientei de lucru si a orientarii catre client. Drept urmare, clientii gbC apreciaza onestitatea, transparenta si flexibilitatea resurselor GBC, atat din punct de vedere uman cat si financiar” a afirmat Jan Kouba, Director Executiv gbC.

Background info
good.bee Holding GmbH este asocierea realizata In 2008 dintre Erste Group (60%) si Fundatia Erste (40%) si reprezinta unealta lor de incluziune financiara, avand ca principala sarcina dezvoltarea de solutii inovatoare pentru daramarea barierelor de incluziune financiara a micilor antreprenori din Europa Centrala si de Est, prin extinderea serviciilor financiare corespunzatoare si de calitate catre Intreprinderile sociale si persoanele dezavantajate.

Grupul Erste are microfinantarea inscrisa in propriul cod genetic, fiind infiintat In 1819 ca prima banca cu micro-depozite din regiune pentru oameni considerati prea saraci de catre bancile acelor vremuri. De-a lungul a aproape 200 de ani de existenta, Grupul Erste a mentinut In mod constant o importanta componenta sociala in activitatile sale. Simplul fact ca cel mai mare actionar al Grupului Erste a fost si este Fundatia Erste dovedeste prezervarea acestei identitati. Unul dintre crezurile de referinta ale Fundatiei Erste este acela ca o comunitate prospera asigura baza pentru dezvoltarea sociala, individuala si economica, crez care a fost de asemenea, imbratisat si de catre good.bee Credit.